dimarts, 5 de juny del 2012

Prejudicis

Dissabte, a Vilafranca del Penedès, vam participar en un col.loqui al voltant dels prejudicis sobre la llengua catalana en particular, però que en general afecta totes les llengües.
Per exemple: un prejudici que pesa sobre la llengua alemanya és que és dura i tallant, no com l’italià que és tan suau i melodiosa, tan apta per al cant. I curiosament, van ser els músics alemanys qui van inventar el lied
Va donar-se la circumstància que l’endemà diumenge vam anar a l’Auditori a escoltar El cant de la terra, de Gustav Mahler. A algú que tingui prejudicis en contra de l’alemany com a llengua no apta per a ser cantada, seria escaient convidar-lo a escoltar aquest cant de la terra. Música i veu ben concordades, pura melodia que hauria de fondre els prejudicis com el gel es fon amb el sol de primavera.
(a la imatge: Gustav Mahler)

3 comentaris:

  1. Crec que el fet que una llengua ens resulte agradable a l'oïda o desagradable depén, entre altres coses, de qui la parle.

    ResponElimina
  2. Els castellans sempre han dit que els catalans bordem com gossos, i aquí ja es perd el primer respecte. Cadascú s'estima la seva llengua i la paradoxa és que els castellans no en reneguen mai, però nosaltres, de la nostra, sí, i moltes vegades.
    Sents parlar polítics i locutors cada dia amb barbaritats de faltes, i tothom s'ho pren a la fresca, i lavors sí que bordem.

    ResponElimina