divendres, 21 de gener del 2011

Meditació de cara la primavera

Recordo que François, un amic meu de la colla de joves que sortíem quan teníem divuit anys, el preocupava molt el tema de la resurrecció de la carn. “Com resuscitarem –deia-, amb el cos d’ara, jove, o amb el cos vell, gastat?” Com que jo no tenia gens clar que el fet fos en el nivell que nosaltres podem pensar, finalment, després de rumiar-hi força, vaig improvisar aquesta resposta: “Em sembla que la resurrecció cal entendre-la en sentit figurat, no cal morir-se per resuscitar!”
Quan vaig llegir els evangelis apòcrifs vaig trobar escrit a l’evangeli de Felip: “Els fidels han de rebre la resurrecció mentre siguin vius. És necessari resuscitar aquesta carn, ja que tot existeix a través d’ella”.
Resuscitar, en el sentit que ho diu Felip, és un sagrament o una iniciació per despertar l’esperit que hi ha en la carn no morta, però tampoc viva espiritualment.

3 comentaris:

  1. Trobo molt encertat el comentari del Tomàs apòcrif: "tot existeix a través de la carn". El cervell en seria l'exponent més misteriós, més indesxifrable, admirable, inintel·ligible. ¿Deu contenir la resurrecció?

    ResponElimina
  2. Això és el vitrall de Saint Martin in the Fields!!!

    ResponElimina
  3. Sí: és el vitrall de Saint Martin in the Fields. Sabia que el reconeixeries.

    ResponElimina