dilluns, 22 de novembre del 2010

Biografia/es

En l’argument de la nostra biografia s’hi entrellacen tants arguments de tantes biografies! És possible que per començar no només hàgim de conèixer, encara que sigui en la superfície, el relat vital dels nostres pares, sinó que també hauríem de saber alguna cosa dels avis, oncles, etc. I, encara, constrastar les històries personals amb la història general. Feina rai, però tant interessant com llegir una gran novel.la!

3 comentaris:

  1. Aquesta és la feina que va fer Marguerite Yourcenar, escrita a "Arxius del Nord" i a "Quaderns pietosos", tots dos sobre la seva família i antecessors. Exhaustiva, minuciosa. Per això d'aquesta escriptora en dic una arqueòloga de la literatura.
    El suggeriment d'una banda musical o fil de seguiment per a cada personatge (referit a Cecília) és bona, però ens emportaríem moltes sorpreses de les coses que amaguem al nostre fons.

    ResponElimina
  2. Al, la Yourcenar... Quin exemple d'arqueòloga de la literatura, com dius. Arqueològa primer, i arquitecte desprès, gràcies a la reconstrucció dels personatges via literatura.

    ResponElimina