diumenge, 29 d’agost del 2010

Raimon Panikkar

La experiencia de Dios, de Raimon Panikkar (PPC, 1994), em va acompanyar molt de temps. Vull dir que el duia a la bossa, que el llegia a tot arreu, que en subratllava paràgrafs, que me’l feia meu. Ara és a la lleixa de casa juntament amb altres llibres d’aquest filòsof i sacerdot, dignitat a la qual mai no va renunciar, ni és possible, com havia dit, perquè és una iniciació al sagrat.
Raimon Panikkar figura en el meu calendari platònic. A La experiencia de Dios va escriure, i tradueixo: “L’experiència de Déu, en tant que experiència del diví, no només és possible, sinó també necessària perquè tot ésser humà arribi a la consciència de la seva pròpia identitat.”

2 comentaris:

  1. Pannikkar ha estat home de llarga vida, reconegut i estimat de molta gent a qui han fet bé els seus pensaments.
    Però... no es pot pontificar en matèries divines, o sigui, en elements fora del nostre abast i indemostrables; molt menys parlar en nom de Déu, com fan alguns. Queda molt bé, però la fe és cosa humana.

    ResponElimina
  2. A la Universitat de Girona li vam donar el títol de doctor honoris causa, no fa gaire anys. Em va agradar molt el discurs que va pronunciar aquell dia. Ben retrobada, Teresa!

    ResponElimina