divendres, 6 de gener del 2012

Els regals dels Reis

La màgia és el natural en els infants, que tant contrasta amb un món ben desangelat i que compartimenta la realitat a tall de ganivet. Amb paraules i sense paraules els infants ho comprenen tot perquè són dins mateix de la comprensió. No hi ha més envitricolls que els que passant el temps se’ns van ficant al cap quan perdem la innocència, quan perdem la visió de les coses en la seva transparència, quan ens allunyem de la plenitud de l’ésser en ell mateix.
Si alguna cosa fa plorar, avui, és l’infant perdut en les fondàries de la ment, la seva capacitat de veure el possible en l’impossible. Així, doncs, Reis d’Orient, una vegada més us agraïm els regals que heu deixat als infants, expressió del que són ells mateixos: un regal que la vida ens ofereix; i us agraïm també que amb la vostra presència màgica ens hàgiu recordat el que encara som a temps de recuperar: la capacitat de ser llum en els camins que nosaltres mateixos hem obscurit.
(a la fotografia, els Reis d'Orient del pessebre situat a la Plaça de la Vila, de Vilanova i la Geltrú)

2 comentaris:

  1. Quanta llum encada mirada d'infant...I més llum afegida de l'adult que contempla l'infant i li allarga la il·lusió tot el temps que li és possible. "Feu com els infants" no va ser una frase banal sinó necessària.
    Olga

    ResponElimina
  2. Estic d’acord, no faltaria rés més que en traguessin l’opció d’opinar. Ara s’ha d’entendre: hi han opinions que son ofenses voluntàries, amb objectius clars d’agressió...

    ResponElimina