dimarts, 22 d’octubre del 2013

Connexió amb el cosmos

Ervin Laszlo, científic i pensador, es pregunta al seu llibre a l'avanguarda de la ciència, El paradigma Akáshico (Kairós): ¿Podem experimentar l'aspecte similar a la ment del món? ¿Experimentem la psyché del cosmos quan experimentem la nostra consciència? Les persones espirituals dirien que sí -escriu Laszlo.
S'obre un debat interessant. ¿Hi ha unes persones espirituals i unes altres no? Tots som éssers materials i espirituals alhora. Però no tothom s'experimenta espiritual, diguem que no té consciència d'aquesta seva dimensió. A vegades la nega amb una tal ardència que fa pensar que en el fons en té consciència. Quan no hi ha consciència de la dimensió espiritual no se'n té un coneixement racional, passat per la raó. Els humans sabem per experiència, però hem de reconèixer l'experiència, hem de posar consciència a l'experiència.
La resposta a l'interrogant de Laszlo la dóna ell mateix quan parla d'experiències de comunió amb el cosmos que ens donen la consciència que tot i tots estem connectats en aquest mitjà hologràfic que se li ha donat el nom d'Akasha. Aquesta experiència de connexió espiritual és universal. Encara que no en tinguem consciència.  

2 comentaris:

  1. D'acord amb l'última premissa: tots tenim aquesta consciència perquè, fent rima, som éssers en potència. Dependrà del treball perceptiu de cadascú que sigui més o menys velada. Pel que fa a la consciència de l'univers, no es pot ser arrogant: no en sabem res.

    ResponElimina
  2. Certament la ignorància és atrevida, és ben poc o res el que sabem.
    Crec interpretar en el text de Laszlo el mateix que va dir Freud quan parlava d'ànima col.lectiva, o el que deia Jung de l'inconscient col.lectiu. Si suposadament hi ha una ànima col.lectiva i un inconscient col.lectiu es pot suposar una consciència col.lectiva del món, la creació, una connexió universal...

    ResponElimina