dilluns, 19 de març del 2012

Cases

No em puc estar de visitar les cases de poetes, pintors, artistes en altres disciplines, filòsofs, psicòlegs, científics, bibliòfils i viatgers i què se jo, la llista del meu interès per les cases és gran. I és que la casa, tant com un lloc per habitar és un espai simbòlic, i el mateix val per les habitacions i jardins. Aquests dies estic llegint un llibre que us recomano: Las casas de la vida (Ariel), de Daniel Cid i Teresa M. Sala. El recorregut literari (sigui en veu pròpia o la d’algun visitant) per les cases de diversos creadors us permetrà endinsar-vos en el seu univers. Algunes d’aquestes cases potser ja les heu visitat i us recordaran les impressions de la visita. Altres les voldreu visitar, almenys jo, que ja estic confeccionant una relació a mida. Mentrestant, bona lectura!
(a la fotografia, la casa de Goethe, a Weimar, que vam visitar el juliol de 2010)

4 comentaris:

  1. Quan formava part del Consell de Redacció de la Revista de Girona, vam crear un espai que es deia "Cases amb protagonista". Pots trobar a RACO tots els articles, llargs i preciosos articles, que hi vam publicar. Plena sincronicitat, tu i jo, en matèria d'immobiliària literària!

    ResponElimina
  2. Buscaré aquests articles, gràcies per la informació, Mariàngela.
    Sí, sí, no hi podem fer més: estimem aquestes cases!

    ResponElimina
  3. Tenen molta poesia, per dir-ho d'alguna manera. La tenen en general les cases de tothom, ja de petita m'agradava anar a fer visites per observar les cases dels altres. I fa poc cercàvem un petit piset i anar a veure pisos vells, de segona mà, on semblava que la gent n'hagués marxat sobtadament em va produir una estranya sensació entre literària i nostàlgica, no sé com explicar-ho.

    ResponElimina
  4. Ens atrauen perquè conserven part del seu pas i diferents consideracions: llocs on van estimar, on van treballar, on van patir.

    ResponElimina