dilluns, 15 d’octubre del 2012

Teresa de Jesús va morir a Alba de Tormes el dia 4 d'octubre de 1582.
A la imatge, el seu sepulcre amb el que queda de les seves despulles. En van fer una estripada gran. Ja sé que eren altres temps i que en aquell temps les relíquies dels sants eren molt apreciades. Al petit museu que hi ha al convent es pot veure el cor incorrupte, tot i que encongit, de la santa.
Celebro la meva patrona imaginant-la en la quietud de la seva cel.la escrivint amb bella caligrafia:
Estando una vez en oración, se me representó muy en breve... cómo se ven en Dios todas las cosas y como las tiene todas en Sí.    

4 comentaris:

  1. Que tinguis un molt bon dia d'onomàstica Teresa.

    ResponElimina
  2. Ai, les relíquies... També van desmuntar el pobre Vicenç Ferrer, amb naus noliades pel rey espanyol per traslladar des de Vannes un os del genoll, segons els documents...
    Si en religió et permeten escriure, com sembla que sempre ha estat així, perquè Teresina de l'Infant Jesús també escrivia per ordre de la seva superiora, i ara tenim la monja Forcades, en una altra vida m'apuntaria a monja escriptora. En vaig estar a punt.
    Olga X.

    ResponElimina
  3. M'encanta aquest nom de poble, Alba de Tormes, i també d'altres molt evocadors com ara Madrigal de las Altas Torres, quan era petita no sé que m'imaginava que devien ser, paratges mitològics, gairebé.

    ResponElimina
  4. Finalment, el dia 7 d'octubre segons vaig llegir, Hildegarda de Bingen, monja, abadessa i escriptora del segle XII, va ser anomenada doctora de l'Església.
    A vegades cal esperar segles... És clar que en la vida de l'univers un segle deu ser ben poca cosa, no desmaiem!

    ResponElimina