dimecres, 9 de maig del 2012

Palimpsest


Tinc un llibre en vies de publicació, Tot el que perdem. He corregit galerades, he vist la portada. No n’avanço res, perdria enjòlit… Només diré que es tracta de dues narracions curtes que en bona part tenen una base real. Com que hi pot haver algú que reconegui algun dels personatges, prenc unes paraules de l’escriptor Fernando Aramburu, quan afirma: “La funció de l’escriptor és l’art de la paraula, no la veritat històrica”.
És exactament el que he fet, no es pot dir de millor manera. He reescrit aquestes històries com si fossin un palimpsest a fi i efecte que deixin el llast negatiu. Una mica com es fa en les sessions de les constel.lacions familiars, que tenen com a objectiu curar tantes ferides, però sense deixar de cultivar l’art de la paraula, que això és la literatura.  

6 comentaris:

  1. A veure si el podem llegir aviat!!!

    ResponElimina
  2. Interessant això del palimpsest, deixar veure però no del tot, llegir entre paraules, reciclar, reescriure, imaginar.
    Tinc una sèrie de "Parets"a les que vaig posar per títol Palimpsest, en certa manera ho eren, capes i capes, colors damunt d'altres, paraules il.legibles sota d'altres ben clares...
    A veure quan el podem llegir.

    ResponElimina
  3. El goig d'haver-lo escrit te'n fa parlar amb una esperança que traspua. Alhora, el lector en farà una interpretació que representaria una tercera capa...

    ResponElimina
  4. En efecte: els lectors revesteixen el relat amb una tercera capa!

    ResponElimina
  5. Estarem atents a aquesta publicació, Teresa!

    ResponElimina