dilluns, 14 de novembre del 2011

Consells sobre política

“Els insults no escauen en absolut als polítics […], aquesta mena de coses ridiculitzen més a qui les diu que no pas a qui les sent dir”, diu Plutarc en un dels fantàstics capítols del seu llibre Consells sobre política. A un governant incompetent, publicat de manera oportuna, i tan necessària!, per Adesiara Editorial. Aquest llibre, traduït de forma excel.lent per Montserrat Nogueras, és una joia recomanable de llegir ara, en plena ‘dialèctica’ electoral, però també convindria anar-lo repassant de tant en tant. Convé a tothom, però sobretot convé que el llegeixin els polítics, la majoria per desgràcia tan ignorants del que hauria de ser el seu mester. Sap greu dir-ho amb tanta nitidesa, però és justament per manca de claredat i deshonestedat intel.lectual que s’ha generat tanta confusió i desprestigi entre els polítics. No cal dir que hi ha excepcions.

2 comentaris:

  1. És evident que no tothom pot pensar igual, però hauria de ser obligat per als polítics passar, abans de presentar-se en públic, per una escola de diplomàcia i polidesa.
    Olga

    ResponElimina
  2. És tris que s'hagi generat tanta desconfiança vers la classe política, ja sé que no tots són iguals però els que no ho són haurien d'intentar que no tot semblés 'igual'.

    ResponElimina