dissabte, 30 d’abril del 2011

El símbol del vestit de la reina

Ahir a Londres es va celebrar un casament reial que garanteix la continuïtat d’una vella i sòlida monarquia que vol ser exemplar. Per demostrar la seva satisfacció, la reina Isabel vestia d’un groc tan daurat com la seva corona. Aquest color pot xocar en les nostres latituds, ja que pot confondre’s amb la llum del migdia. Al Regne Unit no. És a Londres (llevat de l’Índia) on he vist els colors més vistosos en contrast amb la llum ambient, que els realça. Simbòlicament, el groc és un color solar que el vincula a la idea de la llum del coneixement, a l’energia, a l’optimisme. No era per casualitat doncs, la suposada extravagància del vestit de la reina. Eren aquests atributs del seu regne el que volia simbolitzar en aquell ritual de noces, lent i pautat per diferènciar el que és sagrat del que és profà, amb la catedral de Westminster sembrada d’arbres, com un bosc celta.
(Contrast de colors a Londres. Foto presa l'estiu de 2005)

4 comentaris:

  1. El groc és un dels meus colors preferits. La feinada va ser per Sant Jordi. Volíem una rosa groga de torreta, per plantar, fora del roig passió ni del blanc mortuori.
    Per fi la va trobar Vicenç i la vaig retratar al blog, preciosa, amb vores taronjades. Espero que perduri.

    ResponElimina
  2. I la música era preciosa... El groc és també el color de la intel.ligència, que a la reina no li en falta ni una mica.

    A les latituds nord els colors vius alegren el paisatge esmorteït per la manca de sol. Però com bé dois tu, a la India no hi falta sol i també van molt colorides les dones. Crec que aquí ens falta una mica de color a la roba...

    Per cert, la Kate anava preciosa, i que maca és aquesta noia!!!

    ResponElimina
  3. Sí, el groc també és el color de la intel.ligència! I la música, ai, la música escoltada en el marc de Wensmister! Vaig veure la cerimònia a través de la BBC, sense interferències de la xerrameca habitual. El que s'hi va dir té tot el pes dels segles que cau al damunt de la nova parella.
    I la visió de les núvies fa plorar totes les dones del món! És un moment sagrat, de gran transcendència còsmica.

    ResponElimina
  4. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/5290903/Nearly-3-million-children-in-poverty-in-Britain.html

    Certament, la portada del Telegraph d'avui dissabte ha buscat el contrast...

    ResponElimina