dimecres, 5 de gener del 2011

Mags

Els Mags són uns personatges molt peculiars en l’escenari del Nadal. Els Mags van veure l’Estrella, i s’hi van encaminar. La seva saviesa, tan vella i tan nova com els temps, era una mica fora dels cànons, com diríem avui. Buscaven la bellesa secreta de l’existència i la van trobar encarnada en aquell Nadó que, tan petit, feia tanta llum com l’Estrella que els havia guiat.

4 comentaris:

  1. Encara avui, els fenomes estel·lars apleguen milers d'espectadors de totes races: l'univers és un secret massa gran per poder-lo entendre. Les ànimes de les persones, també.

    ResponElimina
  2. "L'art és pura transformació de l'energia i de la matèria, segons la fórmula d'Einstein, en miríades de jocs visuals i seduccions, d'emocions i de bellesa divina com la dansa de Lilâ."

    Aquesta tarda, la companyia Xip-Xap amenitzarà la cavalcada a Lleida. Hi es la meva filla Mireia, com d'altres anys, sempre somrient i amb patins, recollint les cartes dels petits.

    Els meus petits, Marta i Carles, no cal dir-ho, però també Gemma tindrà regals de bon matí.

    Vaig a embolcallar "Dona i art"...

    ResponElimina
  3. Elles, les esforçades, artistes de l'art i de la vida... El llibre les vol homenatjar.
    Que els Mags us somriguin com la Mireia.

    ResponElimina
  4. En un dels seus poemes, Rilke enumera els regals dels tres reis mags i a la darrera estrofa conclou: "No us queixeu que sigui tan poc, perquè al nen li va ser suficient per esdevenir Déu". Bons reis, amiga Teresa!

    ResponElimina